Over All-icia

tekeningen en animaties

Mijn naam is Alicia Zwart MA en ik ben in 2009 afgestudeerd als 2D animator aan de HKU in Hilversum.

Animaties maken is mijn grootste passie. Het zou geweldig zijn  om ooit een eigen animatie serie op tv te krijgen. Of samen met kinderen hele grote animatieprojecten te doen.

Ik werk graag efficient en gebruik duidelijke vormen, om zo een duidelijke animatietaal te laten zien. Ik heb voor uiteenlopende projecten animaties gemaakt, zoals reclames voor bedrijven, animaties voor kinderen, musea en recentelijk ook voor de iPad.

Met de volgende programma’s ben ik bekend: Photoshop, After Effects, Final Cut Pro, Tv-paint en Anime Studio Pro.

Daarnaast maak ik ook animaties voor kinderen. Onder andere voor Koekeloere van schooltv. Ptuj voor een ABC-boek van Droomwevers. “Werk aan je dromen” is een pilotanimatie voor een boek van Mariëlla Bekker.

Ook geef ik Animatie Workshops aan kinderen en volwassenen onder de naam: Maak je eigen tekenfilm/animatie! De resultaten van deze stop-motion animaties zijn te vinden onder Workshops.

Van 2005 tot 2013 ben ik werkzaam geweest als archeologisch tekenaar bij de archeologische dienst in Zwolle. Sindsdien lever ik archeologisch tekenwerk als zelfstandige.

Alicia Zwart

 

“De Wereld van de Fantasie”
(Afstudeerthesis 2009)