Over All-icia

Mijn naam is Alicia Zwart MA (Master of Arts) en ik ben in 2009 afgestudeerd als 2D animator aan de HKU in Hilversum. Samen met Maarten en mijn twee creatieve dochters woon ik in Zwolle.

Het is mijn droom om Nederland creatiever te leren denken door middel van de tekenkleurplaat, kunstenaars te ondersteunen door samen te werken én kinderen bewust en creatief mee te laten denken over bijvoorbeeld inclusie, innovatie en duurzaamheid door samen te werken met goede initiatieven/doelen.

Tekenkleurplaat

De tekenkleurplaat is de ultieme combinatie van alles. Het is het/mijn antwoord op de vraag, hoe je creativiteit kan stimuleren bij kinderen. Voor mijzelf kan ik mijn creativiteit kwijt in de ideeën bedenken en platen ontwikkelen. De platen zelf kan ik combineren met technieken van andere kunstenaars, maar ook verschillende andere disciplines. En van de resultaten op de scholen waar de tekenkleurplaat al ingezet is, word ik ontzettend blij. Geen plaat wordt hetzelfde en je kan ze als het ware “lezen”.

Een docent kan de platen zelfstandig in te zetten, waardoor scholen in heel Nederland bereikt kunnen worden.

De tekenkleurplaat is nu nog onbekend. Maar laten we daar met z’n allen verandering in gaan brengen!

Ondernemerschap

Het ondernemen is voor mij, en ik spreek vast voor meer ondernemers in de cultuursector, een enorme uitdaging. Onze uren zijn niet netjes afgekaderd en onze ambities zijn groot. We worden ook niet altijd serieus genomen. Gelukkig ben ik eigenwijs genoeg om door te zetten en zet mijn talenten in om een verschil te maken.
Netwerken vind ik inspirerend en leuk. Gek genoeg kom ik daar zeer zelden een “collega” tegen. Ik hoop met mijn manier van ondernemen anderen te inspireren. Iedereen heeft een verhaal om te vertellen en een talent om in te zetten. Laat daarom van je horen en laat je zien!

Alicia Zwart

“De Wereld van de Fantasie”
(Afstudeerthesis 2009)