Hoe maak je van een prinses een draak en andersom?

Hoe maak je van een prinses een draak en andersom?

Met veel plezier kijk ik terug naar de laatste vrijdag voor de herfstvakantie. Voor het eerst zou ik de tekenkleurplaat uit gaan testen op het speciaal voortgezet onderwijs. Op de Ambelt. Het was even zoeken naar het juiste gebouw, maar aangekomen op de goede plek werd ik warm ontvangen door Hanneke Boeve (vakleerkracht Bevo/techniek).

Hanneke ging nog even wat leerlingen voor mij bij elkaar regelen, zodat er niet te weinig waren. Al gauw stroomde de hele klas vol, compleet met extra docenten!

Na mijn uitleg met leuke voorbeelden en reacties gingen we aan de slag met de opdracht.
Het thema was metamorfose: ik had 2 platen met het silhouet van een prinses/koningin en 2 met een draak. De opdracht was om van de prinses een draak te maken en andersom.

De meeste leerlingen moesten even op gang komen, maar iedereen ging uiteindelijk aan de slag en maakte iets origineels. Geen tekening is hetzelfde geworden! En er werd in sommige gevallen ook lekker van de opdracht afgeweken, zie de geweldige kattentekening! goede plek werd ik warm ontvangen door Hanneke Boeve.

Ze ging nog even wat leerlingen voor me bij elkaar regelen, zodat er niet te weinig waren.

Al gauw stroomde de hele klas vol, compleet met extra docenten!

Na mijn uitleg met leuke voorbeelden en reacties gingen we aan de slag met de opdracht.
Het thema was metamorfose: ik had 2 platen met het silhouet van een prinses/koningin en 2 met een draak. De opdracht was om van de prinses een draak te maken en andersom.

De meeste leerlingen moesten even op gang komen, maar iedereen ging uiteindelijk aan de slag en maakte iets origineels. Geen tekening is hetzelfde geworden! En er werd in sommige gevallen ook lekker van de opdracht afgeweken, zie de geweldige kattentekening!