Ook studenten van MBO vinden het

Ook studenten van MBO vinden het

Je vraagt je af wat dan?  De tekenkleurplaten van tekenkleurplaat.nl van 2D animator en tekenares Alicia Zwart. Ze zijn een succes als het gaat om ‘out of the box’ te leren denken en tekenen.

Studenten van het tweede jaar MBO gingen aan de slag met de tekenkleurplaat. Ze kregen 2 verschillende afbeeldingen. Het was een hele nieuwe vorm voor ze. Sommige studenten gingen er digitaal mee aan de slag, anderen werkten de opdracht uit op papier. Er ontstond een grote variëteit aan tekeningen. De één tekende helemaal out of de box, de ander een beetje volgens wat de vorm aangeeft.
Bij een vervolg opdracht om je eigen talent vorm te geven, kiezen 8 van de 10 studenten ervoor meer met tekenen te willen gaan doen, als het gaat om inspiratie op te doen voor tekenen met doelgroepen, zoals op de kinderopvang, basisonderwijs en speciaal onderwijs. Ook als het gaat om anders kijken naar tekenen en de fantasie te stimuleren. Materiaalonderzoek te doen om te kijken welke materialen er nog meer zijn, behalve kleurpotloden en stiften. De tekenkleurplaat is meer dan een tekenopdracht, maar nodigt vooral uit je fantasie te gebruiken en je vrij te voelen om te tekenen wat er in je opkomt. Het maakt niet uit hoe je het papier voor je legt, recht op of liggend. 

Een leuke uitdaging dus voor heel veel doelgroepen!