Pilot: Inspiratieparty

Pilot: Inspiratieparty

Of je nou gewoon houdt van tekenen of je wilt leren tekenen, niet weet wat je wil tekenen, flexibeler en creatiever wil leren denken, tijdens deze pilot zal ik je elke dag weer verrassen met een leuke tekenopdracht, die je tekenhand aan het werk zet.

Waarom zou je gaan tekenen. Bedenk dat tekenen een tool is en niet het doel. Het gaat er ook niet om of je mooi tekent. Zie het als een wandeling door de natuur. Elke keer ontdek je iets nieuws. En de wandeling zelf is enorm goed voor je lichaam, maar ook voor je hersenen. Zo werkt het ook met tekenen (alleen is een ommetje na afloop wel weer even goed voor je ;). Er zijn bronnen genoeg op internet om je goed uit te leggen, waarom tekenen goed voor je is. Zelf zie ik het zo…

Je hebt twee hersenhelften. Op school train je voornamelijke de linker. Het logisch denken. Deze kant is fijn, want deze is toetsbaar. De beweging van je rechterhand zit gekoppeld aan die helft. Dan heb je de rechterhelft (voor de duidelijkheid…dat is de andere 50% van je brein) en deze is net zo belangrijk. Deze helften werken samen en leggen verbindingen met elkaar. Door beide helften te stimuleren, maak je dus extra verbindingen, met als gevolg dat je brein sterk, flexibel en in balans is.

Als tekenares wil ik niet alleen mooie tekeningen maken, maar een inspiratie zijn en anderen helpen om meer verbindingen te maken en creatiever te worden. Deze wereld waarin geen dag hetzelfde is, waarin er zoveel op ons afkomt, waarin er ook zoveel problemen zijn om op te lossen. Creativiteit is hard nodig!

Praktisch gezien kom je in een groepje op whatsapp. Elke ochtend van maandag t/m vrijdag krijg je van mij een tekenopdracht, die je uitdaagt om iets op een andere manier te doen. Je gaat anders kijken naar je omgeving, vreemde combinaties maken en raakt geïnspireerd en gemotiveerd door elkaar. Het resultaat zet je in de groep.

Na twee weken gaan we evalueren en kijken hoe iedereen de pilot heeft ervaren en hoe en of we doorgaan. Heb je zin om me te doen? Laat het mij dan gauw weten! 2️⃣6️⃣ april gaan we starten ✏️!

Brainstorm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *